Setup Drupal 8 in Acquia Dev Desktop

De reden waarom ik sinds kort voor Acquia Dev Desktop ga in plaats van MAMP is het feit dat Drush automatisch ge?ntegreerd is. Manuele installaties nemen naar mijn gevoel steeds te veel van mijn tijd in beslag. Maar Drush, dat wil je er gewoon bij, al was het maar voor de tijdbesparing. Even wat commando's memoriseren en gaan ervoor.

Dit gezegd zijnde verliep installatie van Drupal 8 op Acquia Desktop Dev niet vlekkeloos. Je verwacht van Acquia natuurlijk iets anders. Maar we mogen ook niet te lui worden en nalaten minimum vereisten te checken bijvoorbeeld. Hoofdoorzaak was de PHP versie. Ik gebruikte de default 5.3.29 op mijn installatie en vervolgens kreeg ik tijdens de installatie een ellenlange foutmelding. Ook na het overschakelen naar een hogere PHP versie, zelfde verhaal.

Een hogere PHP versie (minimum 5.5.9)  is wel degelijk de oplossing, echter je moet ook de database leegmaken en de installatie opnieuw beginnen.