Media module in Drupal 8

Ook de Media module is aan herbezinning toe. De issue page op drupal.org heeft meer info rond de roadmap voor dit project. Angie Byron (webchick) verwijst op deze pagina trouwens naar een artikel omtrent. Ik ben hierdoor zelf dan maar begonnen met Entity Browser.

De opzet blijft dezelfde in grote lijnen maar ik liep alweer meteen tegen een error aan. Drupal 8 lijkt mij wel terug te nemen in de tijd, toen mijn experimenten in versie 4 en 5 resulteerden in een platte PHP foutmeldingen.

Fatal error: Call to a member function getDisplay() on null in .../modules/entity_browser/src/Element/EntityBrowserElement.php on line 163

De reden in dit geval was het feit dat ik bij het contenttype onder 'Formulierweergave beheren' de opties niet had aangevuld.

Media module Drupal 8

Een vergetelheid die eigenlijk niet tot een dergelijk verwarrende en abstracte foutboodschap zou moeten leiden. Zijn hier oplossingen voor?